DigiSteun Hulpgever

Samen maken we de Digitale Wereld voor iedereen Toegankelijk!

DigiMaatje

Een DigiMaatje is een vrijwilliger die maatschappij breed wordt ingezet om hulpvragers op digitaal gebied te ondersteunen. Een DigiMaatje biedt laagdrempelige praktische digitale ondersteuning en gaat praktisch aan de slag met de hulpvrager.

Een DigiMaatje draait mee in de uitvoering van het Digitaal Vangnet.
✅ DigiSteun Desk
✅ DigiSteun Punt in de Wijk
✅ DigiSteun aan Huis

Het Digitaal Vangnet wordt gevormd door o.a de samenwerking binnen een netwerk met verschillende partners. https://DigiSteun.org
Een digitale hulpvraag kan naast digitale hulp nog meer zaken bevatten waarbij ondersteuning gewenst is. Een samenwerking met andere partners waarbij de digitale hulpvraag de sleutel kan zijn in aandacht geven aan onderliggende vragen. Indien van toepassing door pro-actief handelen en in samenwerking met onze partners wordt opgepakt. Denk aan laaggeletterdheid, eenzaamheid, schuldenproblematiek enz.

Stichting DigiSteun is altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die DigiMaatje willen worden! Wilt u ook andere mensen digitaal ondersteuning en hulp bieden bij de vele mogelijkheden in onze digitale samenleving (i-samenleving)

Voor iedere vrijwilliger wordt er vanuit Stichting DigiSteun een VOG (verklaring omtrent gedrag) aangevraagd. De VOG is gratis.

Een VOG, vrijwilligerscontract en het vrijwilligersbeleid maken onderdeel uit van het aanname beleid van onze vrijwilligers en stagiaires.

Interesse? Neem dan contact op met Stichting DigiSteun.
Samen maken we de Digitale Maatschappij voor iedereen Toegankelijk!

Vacature DigiMaatje

Lijkt het u/jou ook leuk om samen met Stichting DigiSteun aan de slag te gaan om maatschappij breed digitale ondersteuning te bieden aan medeburgers? Meldt u/je dan nu aan!
Als vrijwilliger biedt u/je digitale ondersteuning m.b.t. de digitale hulpvraag van b.v. internet en e-mail, chat, beeldcontact, uitleg bij diverse websites aan medeburgers. U/je wordt ingezet op diverse locaties in jouw regio ter ondersteuning van het concept Digitaal in de Wijk.
Dit concept houdt in dat u/je op gastlocaties DigiSteun Punt in de wijk medeburgers digitale onderstening biedt.

Leeftijd speelt geen rol. Iedereen die zijn of haar bijdrage wil leveren is meer dan welkom om zich aan te melden als vrijwilliger.

Stage Lopen

Ben je op zoek naar een stage plaats voor je studie en vind je het onderwerp digitale zelfredzaamheid interessant en lijkt het je ook leuk om naast stage / projecttaken ook mensen digitaal te ondersteunen? Neem dan contact met ons op om te bespreken of je in aanmerking komt voor een stage plaats bij Stichting DigiSteun.