DigiSteun Pilaren | DigiSteun
15750
page-template-default,page,page-id-15750,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-page elementor-page-15750

DigiSteun Pilaren

Wordt partner van Stichting DigiSteun! 

 

Wat doet DigiSteun?

DigiSteun, een onafhankelijke, niet-commerciële organisatie, maakt de digitale wereld toegankelijk voor IEDEREEN.

Hoe?

Door mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking digitaal zelfredzaam te maken en te ondersteunen bij het werken met de computer, iPad, Tablet, mobiele telefoon. DigiSteun doet dit in samenwerking met een ijzersterk netwerk van samenwerkingspartners: banken, maatschappelijke instellingen, gemeentes, zorginstellingen, bibliotheken, energiebedrijven enzovoort.

Wat is de meerwaarde van DigiSteun voor de burger?

Het probleem:
Steeds meer diensten worden online aangeboden. Maar circa miljoen Nederlanders maken nog altijd geen of niet/nauwelijks gebruik van een computer of internet. Dat betekent dat zij een aantal zaken niet of nauwelijks zelf kunnen regelen. Door de digitale barrière waar zij tegenaan lopen, voelen zij zich bovendien minder betrokken bij de maatschappij. Het gevoel sociaal geïsoleerd te zijn ligt daarmee op de loer.

De oplossing:
DigiSteun haalt deze mensen ‘erbij’ door hen in hun eigen omgeving de juiste, laagdrempelige hulp en ondersteuning te bieden bij het omgaan met de computer, iPad, Tablet of mobiele telefoon. Zodat zij niet langer toeschouwer zijn maar volwaardig kunnen meedraaien in de participatiemaatschappij. DigiSteun organiseert voor dit doel onder meer het Programma Digitaal in de Wijk met het Digitaal Café, Beginnerscursussen en Themagastlessen. Voor één-op-één begeleiding beschikt DigiSteun over een team van zogenoemde DigiMaatjes. De activiteiten van DigiSteun hebben nadrukkelijk een sterke sociale component.

Wat is de meerwaarde van DigiSteun voor de samenwerkingspartners?

Het probleem:
Veel organisaties/bedrijven ervaren een communicatieprobleem met hun cliënten dat terug te voeren is op onbekendheid of onervarenheid met de computer. Online bankieren, formulieren invullen, contact opnemen met servicepunten, producten bestellen, belastingaangifte doen en meer van dit soort digitale zaken is voor een aanzienlijk deel van hun cliënten moeilijk of zelfs onmogelijk. Deze situatie zet de onderlinge relatie onder druk en kan er zelfs toe leiden dat deze stukloopt. Het spreekt voor zich dat niemand hier beter van wordt.

De oplossing:
Nogal wat organisaties/bedrijven proberen deze problemen in hun eentje het hoofd te bieden. Hun krachten onderling bundelen en gezamenlijk een oplossing creëren is echter veel praktischer, efficiënter en goedkoper. Stichting DigiSteun is hiervoor het platform bij uitstek: mensen wegwijs maken in de digitale wereld ondersteunt organisaties direct en indirect bij onderhouden van hun cliëntcontacten. Dat scheelt tijd, geld en energie. Onnodig te zeggen dat de nauwe onderlinge samenwerking tussen de DigiSteunpartners ook op andere fronten zijn vruchten kan afwerpen.

Welke rol spelen de samenwerkingspartners van DigiSteun?

Zij ondersteunen de stichting financieel en/of door het beschikbaar stellen van laptops, tablets, cursusruimte enzovoort voor cursussen en trainingen.

 

Stichting DigiSteun is opgericht op 13 november 2014. Dit initiatief is ontstaan in en mede door de gemeente Goes.

 

 

 De volgende partners hebben zich inmiddels aangesloten bij Stichting DigiSteun:

 

gemeentegoes  zlm  terweel  ohd  svrz  rabobank_oosterschelde  anbo  gors  delta  ecdl  klaverblad_zeeland  bibliotheek_oosterschelde  logo-go-interact

Stichting DigiSteun staat voor ‘Samen aan de Slag’.

Doet u ook mee?

Neem voor meer informatie over Stichting DigiSteun contact met ons op.

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie.